Wethouder Jisse Otter (Wakker Emmen) vertrekt na bijna 9 jaar bij de gemeente Emmen. De heer Otter wordt voorgedragen als gedeputeerde voor de BBB in de provincie Drenthe. Als het formatieproces volgens verwachting verloopt, neemt hij nog voor de zomer afscheid als wethouder.

Wethouder Jisse Otter: ‘Dit is voor mij een afscheid met toch wel een dubbel gevoel. Want natuurlijk vind ik het een eer om deze bijzondere stap te mogen en kunnen maken. Het is een kans die ik niet kon laten lopen. Ik krijg de gelegenheid om me nu in te gaan zetten voor alle inwoners van Drenthe. Maar dat betekent ook dat ik een organisatie met fijne collega’s achterlaat. Dat gaat me aan het hart, als wethouder en ook zeker als mens.’

Burgemeester Eric van Oosterhout: ‘Het is een groot compliment voor onze wethouder dat hij deze stap gaat maken naar de provincie. Hij is een krachtig bestuurder, die de provincie en het gebied goed kent. Hij denkt altijd in oplossingen en kent de vraagstukken waar de provincie voor staat. Drenthe krijgt daarmee een goede bestuurder. We gaan hem missen.’

Fractievoorzitter Leo Hoogenberg laat namens Wakker Emmen weten dat de partij ook verrast is door dit nieuws. Wie Jisse Otter zal opvolgen als wethouder en per wanneer, is op dit moment nog niet bekend. ‘We gaan samen met de partij kijken op welke wijze we dit gaan invullen. Dit gaan we zorgvuldig bekijken’, aldus Leo Hoogenberg.

Wakker Emmen dankt Jisse Otter voor alles wat hij voor de partij en de gemeente Emmen heeft betekend. Wakker Emmen wenst Jisse veel succes met deze nieuwe uitdaging. 

Terug naar: Nieuws / Lokale politiek