In de raadsvergadering van 30 maart jongstleden heeft onze fractievoorzitter Henk Bos namens Wakker Emmen vragen gesteld over de verwezenlijking van snel internet in het buitengebied van de gemeente Emmen. Onze fractie vindt het belangrijk dat iedereen in onze gemeente toegang heeft tot snel internet, niet alleen voor consumenten, maar ook voor systemen zoals Ecare die via de digitale snelweg zorg verlenen waarbij in een gemeente als Emmen het van groot belang is dat men hiertoe toegang heeft.


Voorzitter,

Op verschillende plaatsen in Drenthe wordt hard gewerkt om snel internet in het buitengebied voor elkaar te krijgen. We hebben onlangs kunnen vernemen dat de Stichting Snel Internet Buitengebied Emmen de vraagbundeling succesvol kan gaan afronden. De minimumeis van 65% is gehaald. Een belangrijke stap om te komen tot de realisatie van snel internet. Een voorziening die van belang is voor agrariƫrs, bedrijven en inwoners om in dit digitale tijdperk goed mee te komen.

Nu de vraagbundeling is afgerond wil Wakker Emmen graag van het college weten op welke wijze de stichting ondersteunt kan en mag worden. Wij begrijpen dat de overheid gebonden is aan regels om dit te steunen, maar zouden graag zien dat het college zich wil inspannen voor snel internet in het buitengebied.

Concreet is onze vraag: welke mogelijkheden ziet het college om het initiatief te ondersteunen en kan de wethouder het verder traject schetsen?

Tot zover, voorzitter.

Terug naar: Nieuws / Lokale politiek