EMMEN – Wakker Emmen is verbaasd over een uitspraak van de bestuursrechter over het carbidbeleid van de gemeente Emmen. De rechter oordeelde dat Emmen een potje heeft gemaakt van het beleid rondom carbidschieten in de wijk Noordbarge.

In de algemene plaatselijke verordening (APV) staat dat carbidschieten niet binnen deze afstand van de woonwijk mag gebeuren. Wakker Emmen is zeer verbaasd over deze uitspraak, omdat de partij in de raadsvergadering van 17 december jl. hierover nog vragen heeft gesteld.

Rommelbeleid

Raadslid Henk Linnemann: ‘We hebben onze zorgen uitgesproken in de raadsvergadering en vragen gesteld of er voldoende afstand tot woonbebouwing en het carbidschieten wordt gehanteerd. De beantwoording van de burgemeester hierop was helder en duidelijk. Elke aanvraag zou worden getoetst aan de APV en indien de afstand tot woonbebouwing niet gehanteerd zou worden, zou er handhavend worden opgetreden. De afstand tot woonbebouwing is in de APV 75 meter, maar hoe houdbaar is dit beleid gezien de uitspraak van de rechter. Het komt bij ons over als rommelbeleid. Wakker Emmen heeft niets tegen carbidschieten. Wij vinden dat de traditie van het carbidschieten in stand moet worden gehouden, maar dat er voldoende afstand tot woonbebouwing moet zijn.’

Terug naar: Nieuws / Lokale politiek