NIEUW-AMSTERDAM – De leden van Wakker Emmen hebben de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 vastgesteld. Medio dit jaar werd al bekend dat René van der Weide de lijst aanvoert. Op de plaatsen 2 tot en met 5 staan Henk Linnemann, Jisse Otter, Pascal Schrik en Gunnar Jens Bijlsma. Hoogste nieuwkomer op de lijst is Aimeé van der Ham. Van der Ham is namens Sterk Lokaal statenlid in Drenthe en staat op plaats 6.

Een aantal huidige raadsleden heeft niet de ambitie om op een verkiesbare plaats te staan en daarom staan zij lager op de lijst. Wethouder Jan Bos staat op de 30e plaats op de lijst. Bos gaat per 1 maart een andere functie vervullen en is in een nieuwe periode niet beschikbaar als wethouder. Bos draagt Wakker Emmen een warm hart toe en wil daarom juist graag op de lijst staan.

Lijsttrekker René van der Weide is blij met de lijst. “In totaal staan er 31 mensen op de lijst. Ik ben blij dat we opnieuw een grote groep gemotiveerde mensen hebben. We hebben hard gewerkt om de basis op orde te maken en hier willen we mee doorgaan. Wakker Emmen wil de komende periode inzetten op betaalbare woonlasten, verbeteren van sportaccommodaties, beter onderhoud aan wegen, fietspaden en openbaar groen. Ook moet volgens Van der Weide de gemeente de komende periode blijven investeren in dorpen en wijken. “Leefbaarheid en een goede verdeling van investeringen tussen dorpen en wijken is en blijft voor ons een belangrijk speerpunt. Juist deze periode is er meer aandacht en werk gemaakt van investeringen in dorpen. Dit willen we blijven doen met een groep gemotiveerde kandidaat raadsleden.”