De fractie van Wakker Emmen maakt zich zorgen over de stank die wordt veroorzaakt door de overstortvijver in Emmerhout. Naar aanleiding het bericht op RTV Drenthe gisteren, waarin buurtbewoners klagen over de stank in de vijver, trekt de fractie van Wakker Emmen aan de bel bij de wethouder. Donderdag 2 juni zal er tijdens de raadvergadering gevraagd worden of de wethouder op de hoogte is van de problemen en of hij mogelijkheden ziet voor oplossingen.

De vijver is een zogenoemde overstortvijver. Wanneer er veel regen in korte tijd valt en de riolering dit niet aan kan, dan wordt het overvloedige water geloosd in de vijver. Dat is precies wat er eind vorige week gebeurde. Het overtollige rioolwater werd met troep en al geloosd in het vijverwater. Sinds die tijd ligt er een donkerblauwe, haast zwarte gloed over het water. Daarin drijven uitwerpselen, tampons en maandverband. En dat is niet de eerste keer.
“Het kan natuurlijk niet zo zijn dat bewoners hun ramen gesloten moeten houden om geen last te hebben van de stank, zeker met de zomer die voor de deur staat. Daarnaast zijn er ook nog eens gezondheidsrisico’s wanneer er rioolinhoud in de vijver terecht komt. We willen weten wat de wethouder hieraan kan doen”, aldus raadslid Henk Bos.

Terug naar: Nieuws / Lokale politiek