Afgelopen vrijdag werd onder veel belangstelling de nieuwe sporthal in Emmer-Compascuum feestelijk geopend met een lasershow. De sporthal, die de vertrouwde naam “De Klabbe” kreeg, wordt een plek voor sport en ontmoeting. Wakker Emmen is blij dat met de komst van De Klabbe een gat in het centrum van Emmer-Compascuum eindelijk wordt opgevuld. Wethouder René van der Weide gaf aan dat de locatie al lange tijd een doorn in het oog van veel inwoners was.

De ontwikkeling is een aantal jaren terug tot stand gekomen door samenwerking tussen de gemeente en de EOP. Wethouder Van der Weide: “Samen met inwoners en sportverenigingen hebben we van de nieuwe Klabbe een multifunctionele sporthal gemaakt die in veel behoeften voorziet. Het is een frisse start voor de sportliefhebbers van Emmer-Compascuum.”

De komende jaren zal gewerkt worden aan de rest van het openbaar gebied in het dorp. Zo wordt er gewerkt aan meer groen en voldoende parkeerplaatsen. Daarnaast zullen aan de kant van het Hoofdkanaal appartementen verrijzen. De verschillende projecten zorgen gezamenlijk met de komst van de sporthal voor een flinke oppepper van het centrum in Emmer-Compascuum!

Terug naar: Nieuws / Emmer-Compascuum