EMMEN – Wakker Emmen draagt Albert-Jan Jakobs voor als nieuwe wethouder in het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Emmen. Wakker Emmen heeft daarmee een opvolger gevonden voor de vertrekkende wethouder René van der Weide. Wakker Emmen streeft er naar dat Albert-Jan Jakobs in september kan beginnen aan zijn nieuwe uitdaging.

Jakobs kwam, na de overtuigende overwinning  van  Wakker Emmen tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen, in 2022 in de raad. Voor het grote publiek als grote onbekende. Jakobs is echter een geboren en getogen Emmenaar en heeft zijn sporen verdiend in de financiële dienstverlening en is al ruim 20 jaar woonachtig in Barger-Oosterveld.

Jakobs omschrijft zich zelf als een gedreven bestuurder die op veel terreinen ervaring en expertise heeft opgedaan, maar specifiek de meeste kennis heeft op het terrein van risicomanagement. Eigenschappen die prima van pas komen voor de functie van wethouder.

Jakobs (53 jaar gehuwd, 3 kinderen en 2 kleinkinderen) kijkt er naar uit om, als de gemeenteraad daarmee instemt, aan de slag te gaan. 

Jakobs: “ ‘Gewoon doen’ past bij mij en Wakker Emmen. Het is niet alleen gewoon doen, maar in de letterlijke zin aanpakken en inzetten voor alle inwoners van de mooiste gemeente van Nederland”, aldus Jakobs.

Wakker Emmen fractievoorzitter Leo Hoogenberg: “Albert-Jan Jakobs is een bevlogen man, die zich met hart en ziel voor de gemeente Emmen in wil zetten. In zijn periode als raadslid heeft hij laten zien oog te hebben voor wat er leeft in de stad, de dorpen en de wijken. Hij is goed in staat om belangen goed af te wegen en beslissingen te nemen. Nu is er de volgende stap als wethouder. We hebben er veel vertrouwen in, dat hij deze uitdaging goed zal volbrengen en van grote waarde zal zijn voor de inwoners van Emmen en het gemeentebestuur.”