Zwembad De Slagen in Schoonebeek wordt binnenkort gerenoveerd en verder verduurzaamd. Met de verbouwing van het zwembad is een bedrag van circa 1,7 miljoen euro gemoeid. 

Hiervoor komt er onder andere een volledig nieuw luchtbehandelingssysteem in het gehele gebouw, worden er 180 zonnepanelen op het dak aangebracht, alle ramen en kozijn worden vervangen en alle bestaande verlichting wordt vervangen door duurzame ledverlichting. De vervanging van de totale klimaatinstallatie geeft een grote kwaliteitsinjectie aan de luchtkwaliteit van het zwembad. Daarnaast vermindert de CO2-uitstoot met 20% er wordt er fors bespaard op het energieverbruik.

Wakker Emmen is blij met de investeringen voor het dorpszwembad. Door de verduurzaming van de accommodatie zal het energieverbruik fors worden teruggebracht wat weer goed is voor het milieu en de portemonnee. 
Raadslid Pascal Schrik uit Schoonebeek: “Zwembad De Slagen heeft een belangrijke functie in het dorp Schoonebeek en omstreken. Kinderen behalen hier hun zwemdiploma’s, ZPC Moby Dick beoefent hier haar zwemsport en ouderen zwemmen hier wekelijks met veel plezier hun baantjes. Met de geplande investeringen wordt het zwembad weer toekomstbestendig gemaakt en kan er nog decennia gezwommen worden. Dit is belangrijk voor de leefbaarheid van het dorp’’