Het voormalige Emmer raadslid Ben Greevink uit Emmer-Compascuum is overleden. Greevink zat tussen december 2011 en mei 2015 namens de partij Wakker Emmen in het gemeentebestuur. Hij is 61 jaar geworden.

Ben Greevink werd geboren in Emmer-Erfscheidenveen en groeide op in Emmer-Compascuum. In zijn woonplaats was hij bestuurlijk zeer actief. Voordat hij raadslid was, maakte hij zich als voorzitter onder meer verdienstelijk voor handbalclub DOS, tafeltennisvereniging TTV Olympia ‘54 en tennisvereniging LTC Compas. 
Zelf speelde hij jarenlang tennis en tafeltennis. Tafeltennis deed hij op een redelijk niveau: hoofdklasse. Naast sport was toneelspelen een van zijn grote hobby’s.

Baan in Griekenland

In december 2009 werd Greevink lid van Wakker Emmen. Hij kwam eind 2011 in de raad. ,,Wakker Emmen sprak me aan. Die partij wilde in de politiek de dekens eens goed opschudden’’, zo vertelde Greevink kort voor zijn installatie als raadslid.
In 2014 was Wakker Emmen bij de verkiezingen in Emmen de grote winnaar met 15 zetels. Greevink kreeg 244 voorkeurstemmen. In mei 2015 legde hij zijn functie als raadslid neer. Hij kon zijn werk voor de raad niet meer combineren met zijn nieuwe baan in Griekenland. Greevink werkte voor het Griekse Terna Mag en moest daarvoor steeds vaker in Athene zijn. Daarvoor werkte hij lange tijd bij Nedmag in Veendam.

‘Pragmatisch, niet iemand van lange verhalen’

Wethouder René van der Weide (Wakker Emmen) maakte Greevink als raadslid mee. ,,Een vriendelijke man die goed in onze fractie paste. Niet iemand met heel lange verhalen, maar pragmatisch.’’ Oud-fractiegenoot Hendrikus Velzing: ,,Ben was buitengewoon vriendelijk. Als ik ooit ruzie met hem had gekregen, dan lag het aan mij en niet aan Ben.’’
Het was Velzing die Greevink enthousiast maakte om lid te worden van Wakker Emmen en zich kandidaat te stellen als raadslid. Beide heren kenden elkaar uit de handbal- en de tafeltenniswereld.
Enkele maanden geleden bleek dat Greevink ernstig ziek was. Het oud-raadslid overleed afgelopen vrijdag. Hij laat een vrouw en twee volwassen zoons achter.

Bron: Dagblad van het Noorden, Jan Willem Horstman, 21-9-2020

Terug naar: Nieuws / Lokale politiek