Wakker Emmen is blij pand Losa eindelijk gesloopt kan worden. De Aldi heeft overeenstemming bereikt met de betrokkenen en dat betekent dat het bezwaar van tafel is. 

Aldi gaat een nieuw filiaal bouwen en daarvoor wordt pand Losa, de huidige Aldi en twee woningen gesloopt. Wethouder en lijsttrekker van Wakker Emmen René van der Weide toont zich verheugd met het nieuws. “Iedereen die ik spreek in het dorp ergerde zich al jaren aan deze plek. Het was mij veel waard geweest als de sloop eerder had plaats gevonden, maar dit was helaas niet mogelijk. Gelukkig is er nu een oplossing, zodat rond medio mei met de sloop van Losa kan worden begonnen.”

De nieuwbouw van de Aldi is een belangrijke stap om het centrum te vernieuwen. De komende periode moet het centrum van Emmer-Compascuum grondig op de schop. Hiervoor zijn plannen en geld beschikbaar en dit moet in 2018 en 2019 in uitvoering. Een nieuwe sporthal, woningen en winkels, nieuwbouw brede school en een totale renovatie van het openbaar gebied is waar Wakker Emmen zich voor heeft ingezet en dit ook zal blijven doen.

Terug naar: Nieuws / Emmer-Compascuum