EMMEN – De fracties van Wakker Emmen en DOP hebben het college van Burgemeester en Wethouders verzocht meer openheid te geven in het nieuwe businessplan van de dierentuin.  Het college heeft geheimhouding laten leggen op het nieuwe businessplan, welke de basis vormt voor de verhuizing van de dierentuin uit het centrum van Emmen. De krampachtige wijze waarop het college van B&W omgaat met de verhuisplannen van het dierentuin wekt irritatie bij de twee oppositiepartijen. Wakker Emmen en DOP vinden dat de verhuisplannen van de dierentuin zoveel mogelijk in de openbaarheid moet.  De partijen wijzen erop dat indien adviesbureaus opnieuw concluderen dat de verhuisplannen van de dierentuin niet haalbaar zijn, daar niet over in het openbaar kan worden gesproken.

René van der Weide van Wakker Emmen en Ton Schoo van DOP vinden dat openbaarheid is vereist bij z’n belangrijk besluit als het verhuizen van de Dierentuin. “Wij begrijpen dat bedrijfsgevoelige gegevens niet in de openbaarheid kunnen, maar geef ons zoveel mogelijk informatie. Alles onder geheimhouding leggen maakt de discussie monddood.  Het vorige businessplan in  2010 rammelde aan alle kanten maar was wel openbaar, evenals het advies van het bureau UNO. Het vernieuwde businessplan met bijbehorende advies van UNO mag deze keer niet in de openbaarheid van het college. Onze partijen willen dit juist wel om de discussie in het openbaar te kunnen voeren.” Aldus de beide fractievoorzitters.

Beide partijen vinden de handelswijze van het college om alles onder geheimhouding te laten vallen een opmerkelijke gang van zaken.

Terug naar: Nieuws / Lokale politiek