Op 27 november 2017 is het nieuwe fietsplan genaamd “Oog voor de fietser”  behandeld. Een van de doelen van het nieuwe fietsplan is er voor te zorgen dat er meer mensen gaan fietsen. Wakker Emmen is een groot voorstander van goed onderhouden fietspaden en een duidelijk en uitnodigend netwerk van fietspaden, wij willen dit op orde hebben voor de huidige gebruikers maar geloven er niet in dat meer fietsenstallingen en wegbewijzering opeens veel meer mensen op de fiets gaat krijgen.
De opstellers van dit nieuwe fietsplan hebben veel informatie gehaald uit 1400, door actieve fietsers, ingevulde enquête formulieren. Uit de enquête kwam duidelijk naar voren dat de gebruikers van de fietspaden zeer ontevreden zijn over de kwaliteit van de fietspaden. Wakker Emmen roept al vanaf dag 1 dat de kwaliteit van de fietspaden omhoog moet en is blij dat onze onvrede over de kwaliteit van de fietspaden nu ondersteund wordt door deze  enquête. De afgelopen tijd is er 12 miljoen extra beschikbaar gesteld om achterstallig onderhoud aan wegen en fietspaden op te knappen. Wakker Emmen vindt dit een goede stap, maar er moet meer gebeuren. Daarom zal Wakker Emmen extra geld vrij blijven maken voor beter onderhouden fietspaden.
De voorstellen om compleet nieuwe fietspaden aan te leggen heeft Wakker Emmen voorlopig naar de prullenbak verwezen, zolang er geen geld is om de bestaande fietspaden van een goed onderhoudsniveau te voorzien dan kan er in de ogen van Wakker Emmen ook geen geld zijn voor nieuwe fietspaden. Tot slot is de verlichten van een flink aantal fietspaden ronduit slecht, Wakker Emmen heeft de wethouder opgeroepen zo snel mogelijk het beleid openbare verlichting met de raad te evalueren om zodoende verbeteringen aan te brengen in het verlichten van de fietspaden.

Terug naar: Nieuws / Lokale politiek