Sandro Slijepcevic (18) uit Emmen neemt een hoge plek in op de kandidatenlijst van Wakker Emmen voor de gemeentelijke verkiezingen in 2014. Gezien zijn nog redelijke prille leeftijd een hele prestatie. Maar wie is dit aanstormende politiek talent? Emmen.nu voelde hem aan de tand. Zelfverzekerd, ontspannen en een vlotte babbel. Dat zijn een aantal eigenschappen die al snel duidelijk worden tijdens het gesprek met Sandro Slijepcevic, voorzitter van Jong Wakker Emmen (JWE) en sinds deze week de nummer 6 op de kieslijst van de partij zelf. Hij denkt dat dat vooral te danken is aan de inzet die hij heeft betuigd voor de partij. “Naast het werk voor de JWE, zit ik ook in de steunfractie. Ik ben ook de spreekbuis voor jongeren en onderwijs. Ik mis geen enkele raadsvergadering. In een jaar tijd heb ik in een sneltreinvaart veel geleerd. Verder hoop ik gewoon een goede bijdrage te leveren.”

De interesse in politiek was al vroeg aanwezig bij Slijepcevic. “Op mijn school, het Esdal College, namen en ik en een vriend van mij, Martijn Koers, deel aan het Model European Parlement, waarin wordt gedebatteerd over Europese problemen. Ik was toen 15 jaar.” Nieuwsgierig naar de mechanismen van het politieke spel, besloten Martijn en Sandro een raadsvergadering in Emmen te bezoeken. “Ik zal eerlijk zijn: ik had toen geen idee waar het over ging. Ik was niet bekend met de materie. Maar we werden op de publieke tribune wel gespot door raadslid Hendrikus Velzing van Wakker Emmen.”

 

Jongerenafdeling

We raakten aan de praat en hij nodigde ons uit voor een gesprek met hem en Rene van der Weide. We ondervonden dat we iets voor elkaar konden betekenen en Martijn en ik sloten ons aan bij hun partij.” Tijdens het gesprek werd ook het idee voor een jongerenafdeling geboren. “Dat ontbrak er echt aan in het politieke landschap van Emmen. We zien steeds meer jongeren vertrekken. Als Jong Wakker Emmen willen de dialoog aangaan met de jeugd en zoeken naar middelen om ze hier te houden. Bijvoorbeeld, de vraag naar technisch personeel zal in de toekomst oplopen. Investeren in passende opleidingen is daarom een punt waarop wij blijven hameren.”
Slijepcevic voelt zich helemaal thuis bij Wakker Emmen. “Ik heb de punten van de andere politieke partijen ook bestudeerd, maar Wakker Emmen past het beste bij mij. Zij willen eerst de basis op orde hebben. Dat staat mij enorm aan. Er is de laatste jaren veel aandacht uitgegaan naar grootschalige zaken, zoals de centrumvernieuwingsplannen in Emmen. Wij staan voor een meer evenwichtiger verdeling tussen stad, wijk en buitendorp.”

Terug naar: Nieuws / Lokale politiek