ZWARTEMEER – Mocht wethouder René van der Weide na de verkiezingen niet terugkeren als wethouder, dan kan hij waarschijnlijk zonder veel problemen aan de slag als graafmachinebestuurder. 

De Wakker Emmen bestuurder heeft de afgelopen vier jaar menig project op die manier mogen starten. Even een rioolbuis laten zakken, een eerste schep zand verplaatsen of, zoals vrijdagmiddag het onthullen van een bouwbord in Zwartemeer. De wethouder draait er zijn hand niet voor om.

Opknapbeurt de Blokken

Dit keer ging het om een symbolisch startsein van de herinrichting van De Blokken in Zwartemeer. De dorpsraad Zwartemeer kwam met de vraag of deze woonbuurt niet een opknapbeurt kon krijgen. Nadat de Zwartemeerders op verzoek van de gemeente zelf met een plan kwamen, kon alles in werking worden gezet. Het bouwbord is de eerste stap. Over vier weken mag de wethouder zich waarschijnlijk weer uitleven op een graafmachine, want dan gaan de werkzaamheden officieel van start.
 

Half miljoen

Uitvoering van het plan kost de gemeente Emmen ruim een half miljoen euro.  ‘Er komen parkeerplaatsen op het Zwarteveld, mooie voetpaden en een nieuwe straat, ook de klemstrook wordt mee genomen, ‘aldus dorpsbestuurder Lies Hemme. Als het aan haar ligt hoeft Van der Weide voorlopig geen verhuisdozen te bestellen. ’Hij is een wethouder die zich aan zijn woord houdt. En er is heel veel gebeurd: kijk maar naar de Krommewijk, de Kamerlingswijk, De Stichtingstraat, De Panden, enzovoorts. Daarom hoop ik dat ik nog vier jaar met hem verder mag.’