DEN HAAG – Dagblad van het Noorden heeft in de artikelen “Wakker Emmen keert zich tegen noodopvang” en “Analyse: Wakker Emmen staat alleen in kwestie asielopvang” op journalistiek onzorgvuldige wijze bericht over het standpunt van Wakker Emmen in de asielzoekersproblematiek. Dat concludeert de Raad voor de Journalistiek naar aanleiding van een klacht van H. Velzing, gemeenteraadslid van Wakker Emmen.
 
De Raad voor de Journalistiek vindt dat de krant met het gebruik van de zinnen  ‘’‘Genoeg is genoeg’ is het motto” en “Met het populistische standpunt om geen extra asielzoekers op te nemen vervreemdt Wakker Emmen zich van de rest van de raad en het college” ten onrechte een negatieve inkleuring heeft gegeven aan het standpunt van de partij.
 
Daarbij is de Raad voor de Journalistiek van mening, dat de werkwijze van de krant in de toekomst een andere klachtafhandeling vraagt dan de wijze waarop de hoofdredactie in dit geval te werk is gegaan. Door niet inhoudelijk in te gaan op de klacht heeft de krant ook op dit punt onzorgvuldig gehandeld. De Raad voor de Journalistiek doet de aanbeveling aan Dagblad van het Noorden om deze conclusie ruimhartig te publiceren.
 
De fractie van Wakker Emmen is blij met deze uitspraak van de Raad voor de Journalistiek, en hoopt dat het Dagblad van het Noorden op korte termijn gehoor zal geven aan de aanbeveling om hun conclusie ruimhartig te publiceren.

Terug naar: Nieuws / Lokale politiek