Bij de voormalige Dordsebrug in Klazienaveen komt een nieuw woongebouw met 23 appartementen met op de begane grond ruimte voor de Aldi. Bij dit project trekken projectontwikkelaar Jaap ten Hoor en de Aldi samen met de gemeente Emmen op.

Het beoogde bouwterrein ligt tegenover de Evert ten Napelflat aan de Dordsedijk en was vroeger de plek waar onder meer de stalling van vervoersbedrijf Lanting en de woonwinkel van Heine te vinden waren. Tegenwoordig oogt het gebied rommelig. “Allerminst een visitekaartje voor Klazienaveen’’, zegt wethouder René van der Weide, die zelf in het dorp is opgegroeid. Met het nieuwe plan wordt deze plek weer voorzien van nieuw elan.

Raadslid Karien Velzing uit Klazienaveen: “Voor de uitstraling en leefbaarheid van Klazienaveen is het geweldig dat er op deze locatie nieuwe appartementen worden gebouwd. Er is een enorme vraag naar woningen in Klazienaveen. Ik blijf mij de komende periode inzetten voor meer woningbouw mogelijkheden in Klazienaveen.”

Bruin Goud. Zo heet het project voor Klazienaveen. Een verwijzing naar de historie van het dorp, dat ontstond door de turfwinning. Bij de ovonde (ovale rotonde), waar vroeger de Dordsebrug stond, wordt het pand het hoogst: vier bouwlagen. In de richting van de Derksweg wordt het gebouw trapsgewijs lager. Hiermee wordt voorkomen dat er een lange massieve wand langs de Dordsedijk ontstaat.