Er wordt op dit moment hard gewerkt aan het opknappen van achterstallig onderhoud van wegen en fietspaden. Het volgende project dat aangepakt gaat worden is het fietspad tussen Emmerhout en Emmen Centrum aan de Boslaan en de Houtweg. Deze wordt vanaf maandag onder handen genomen.  Het wegdek, dat aan de Emmerdennen grenst, heeft veel schade door de opdruk van boomwortels. Daarom wordt het asfalt vervangen door beton. De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd en duren ongeveer tot de kerst. Het fietspad stond bekend als een van de slechtste van Drenthe. Wethouder René van der Weide: ‘Al drie jaar op rij is extra geld door de gemeenteraad beschikbaar gesteld voor de aanpak van wegen in de gemeente. Maar liefst 9 miljoen in totaal. Dit fietspad stond al langer op onze wensenlijst om flink onder handen te nemen. Ik ben blij dat we extra kunnen investeren in wegen en fietspaden, zodat we dit fietspad ook eindelijk kunnen vernieuwen.’

In twee fasen

De werkzaamheden beginnen 25 september op het fietspad van Emmen Centrum richting Emmerhout (van de Prinsenlaan tot de Laan van de Bork). De planning is om dit deel begin november af te ronden. Vervolgens gaat de aannemer aan de slag met de zuidkant, namelijk van Emmerhout richting Emmen Centrum (van de Laan van de Marel tot aan de Prinsenlaan).

Door in twee fasen te werken, hoeven fietsers niet om te rijden, maar kunnen ze gebruik maken van het fietspad aan de andere kant van de weg. Met bebording worden fietsers van de beste omleidingsroute voorzien.Een stukje van het fietspad wordt in dit project niet vernieuwd, namelijk rondom de kruising Boslaan/Boermarkeweg. Het ligt in de planning om die kruising in de nabije toekomst in het geheel aan te pakken. Daarbij wordt ook het fietspad meegenomen. De gemeente Emmen heeft ongeveer 1200 kilometer aan wegen en ruim 75 kilometer aan (vrijliggende) fietspaden. 

Bron: emmen.nu

Terug naar: Nieuws / Lokale politiek