Geen dorre bijeenkomst bij Melody
Wakker Emmen’s ledenbijeenkomst voor het vast stellen  van de kandidaten in zaal Melody op dinsdag 17 december ’13 was niet zo maar een alledaagse dorre vergadering, alleen maar geschikt voor dorre vergadermensen.
 

Integendeel
Integendeel: Het was een bijeenkomst van een groot aantal mensen die elkaar aanvoelden waar het om ging:  KIES VOOR VERANDERING. Aan alles was te merken dat de aanwezige Wakker Emmen leden hier hun best voor deden.  Velen zagen elkaar voor het eerst. Een aantal voor de tweede keer en de overigen, de oudgedienden die al een aantal jaren als pioniers de kar trokken.
Deze ontmoeting was de tweede in de rij van meerdere komende ontmoetingen om zo goed mogelijk voor de dag te komen naar de kiezers voor de gemeenteraad 2014. Velen gaven zich op aan lijsttrekker René van der Weide en hekkensluiter  Hendrikus Velzing.  Zij selecteerden en zij gaven(veelal) in overleg met de betrokkenen een plaats op de groslijst.
 

De kracht van jong en oud
De sfeer onder de aanwezigen van de ontmoeting was bepalend voor de eenvoud en de snelheid van de behandeling van deze groslijst. De kracht van enkele oudere leden met hun woorden en de nog grotere kracht van een jonger lid met instemming van zijn plaats op de groslijst was het meest sterke moment  van de avond.
 

De sfeer was bepalend
Natuurlijk was er meer bepalend voor de sfeer van de avond: De verkouden Hendrikus die op zijn speelse wijze de avond leidde. De kandidaat leden die zich heel kort voorstelden. René die de 6 speerpunten voor de verkiezingsstrijd en de daarop volgende raadsperiode uitlegde. Het met elkaar even nablijven en met elkaar iets drinken en een hapje nemen. De zaal van Melody met zijn uitbater. In dit napraten veel mensen leren kennen. En ook willen leren kennen.

De grote winnaars zullen de kiezers zijn
Als deze sfeer bepalend is voor het gezicht van Wakker Emmen naar de inwoners van de gemeente Emmen en als deze sfeer vastgehouden kan worden in de daaropvolgende tijd in de gemeenteraad, dan belooft dat nogal wat. De grote winnaars zijn dan de kiezers in de gemeente Emmen.

Geschreven door: Marinus Sliekers uit Schoonebeek, Lijst 3 nr 40

Terug naar: Nieuws / Lokale politiek