U kunt bekendmakingen over uw dorp of wijk tegenwoordig ook digitaal ontvangen. Denk hierbij aan vergunningen, (bouw)plannen en regelgeving zoals verbouwing van een huis of een terrasvergunning. Via een gratis abonnement op de e-mailservice ‘Over uw buurt’ van de overheid.nl ontvangt u een melding via de mail.

Via de gratis service ‘Over uw buurt’ ontvangt u informatie over uw buurt via de mail. Dit kan ook via de nieuwe App. voor uw smartphone of tablet. U bent dan niet meer afhankelijk van de gemeenteberichten in het huis-aan-huisblad De Emmer Courant of de Zuidenvelder. U kunt de app. downloaden voor Apple (ios), Windows of Android. Wilt u een email ontvangen dan kunt u zich inschrijven via overuwbuurt.overheid.nl Daar kunt u zelf bepalen welke type berichten u wilt ontvangen en binnen welke afstand om uw huis.

Wakker Emmen vindt het belangrijk dat alle inwoners kennis kunnen nemen van gemeentelijke bekendmakingen. De afgelopen jaren heeft de fractie hier meermaals aandacht voor gevraagd. Regelmatig ontvangen wij berichten van inwoners die geen kennis hebben kunnen nemen van bekendmakingen omdat het huis-aan-huisblad niet is bezorgd. Dit is door de nieuwe gratis service ‘Over uw buurt’ verholpen.

Terug naar: Nieuws / Lokale politiek