EMMEN – Jong Wakker Emmen heeft een nieuwe voorzitter sinds 1 september. Coming man is Sander Schiphouwer die de hamer overneemt van Sandro Slijepcevic. Laatstgenoemde – sinds 2011 de eerste preses – maakt ondertussen deel uit van de 15 leden tellende Wakker Emmen raadsfractie. Tijdens een recente perspresentatie maakten beide 19- jarige jonge politici in de dop de mutatie bekend binnen de jongerenafdeling van de grootste Emmer politieke groepering. Tijdens een aansluitende sollicitatieronde werd het bestuur nog diezelfde middag met twee – Joram de Jonge en Wesley Tabak – politiek veelbelovende jongeren uitgebreid tot een drietal om sturing aan de doelstellingen van de jongerenclub te geven.

Jongerenraad.
Tijdens een vragenuurtje werd duidelijk dat de samenwerking met andere politiek geinteresseerde jongeren binnen de gemeente hoog op het lijstje van Jong Wakker Emmen staat. Schiphouwer vertelde feitenlijk te streven naar de realisatie van een gezamenljke Jongerenraad. ‘Er zijn voldoende jonge mensen die belangstelling hebben voor de politiek. Ze moeten hun stem kunnen laten horen en we willen ze daarom een kans geven,’ aldus de nieuwe voorzitter. Overigens laat hij voor de goede orde weten dat gemikt wordt op jongeren van uiteenlopende politieke pluimage. ‘Binnen die Jongerenraad is daarom geen plek voor politiek,’ voegt de scheidende voorzitter Sandro Slijepcevic toe. Hij wijst in dit verband op vruchtbare onderlinge contacten met jongeren van andere politieke stromingen, die nog dateren van de gezamenlijke verkiezingsmarkt voorafgaande aan de gemeenteraadsverkiezingen in februari dit jaar.

Beladen naam ‘Sparrow’
Ander speerpunt dat voorzitter Sander Schiphouwer ter sprake brengt is de realisatie van een jeugdhonk in Klazienaveen. Hij benadrukt dat Jong Wakker Emmen en de leden zich er ondanks teleurstellende ervaringen in het verleden – waarbij JWE met een gedegen bedrijfsplan door voormalig wethouder Thalens het bos in werden gestuurd – sterk voor blijven maken. Wel zet hij vraagtekens bij de aanduiding ‘Sparrow’. ‘Die naam is ondertussen toch wel wat beladen,’ benadrukt Schiphouwer.

Artikel uit de Emmen.nu van 11 september 2014.

Terug naar: Nieuws / Lokale politiek