Nadat IJsvereniging Het Kerffien in Schoonebeek de afgelopen jaren flink heeft gewerkt aan en geïnvesteerd in de ijsbaan, wil ze een nieuw onderkomen. Hiervoor maakt de vereniging gebruik van de 1/3 regeling van de gemeente Emmen. Met een lening van € 8.500,-, een subsidiebijdrage van de gemeente van € 8.500,- en een eigen bijdrage van hetzelfde bedrag wordt een nieuw verenigingsgebouw en opslagruimte neergezet. De totale kosten zijn circa €25.500,-

Het huidige gebouw bij de ijsbaan is van de gemeente en is verouderd, lekt en niet meer bruikbaar. Dit gebouw wordt gesloopt, waarna de vereniging zelf een nieuw onderkomen gaat bouwen. Omdat de vereniging nog niet eerder gebruik heeft gemaakt van de 1/3 regeling van de gemeente, de accommodatie kan worden gebruikt voor meerdere doelgroepen en de vereniging een grote achterban heeft, kan Het Kerffien gebruik maken van de lening- en subsidieregeling van de gemeente.

Wethouder René van der Weide complimenteert de vereniging met dit eigen initiatief: “Als we goede accommodaties in de gemeente willen behouden, moeten we dit soort eigen initiatieven stimuleren. De 1/3 regeling is daar uitermate geschikt voor. Met deze regeling krijgt ijsvereniging Het Kerffien een verenigingsgebouw, waarmee ze weer jaren vooruit kan.”