EMMEN – Present Time B.V. gaat zich met 300.000 euro subsidie vestigen in het voormalig Danlonpand in Emmen. Voorwaarde voor de subsidie is dat het bedrijf minimaal 5 jaar in Emmen blijft gevestigd en dat het bedrijf voldoet aan brandveiligheidseisen. Het bedrijf is op dit moment gevestigd in Almere en heeft 35 werknemers in dienst. De partij Wakker Emmen is blij met een vestiging van het bedrijf in Emmen maar zet vraagtekens bij de subsidieverlening van 300.000 euro. De gemeente Emmen verwacht dat het bedrijf 30 tot 40 arbeidsplaatsen in Emmen creëert. Wakker Emmen juicht de komst van nieuwe bedrijven toe, maar het verlenen van 300.000 euro subsidie roept enkele vraagtekens op.

Wakker Emmen vindt dat de gemeente moet zorgen dat er een aantrekkelijk ondernemersklimaat is waardoor bedrijven zich gaan vestigen in de gemeente Emmen en dat er terughoudend moet worden omgegaan met overheidssteun aan bedrijven.

Fractievoorzitter René van der Weide: “Als gemeente moeten we voorzichtig zijn met het uitgeven van hoge subsidiebedragen aan het bedrijfsleven. Er zijn veel bedrijven die het geld van de overheid in deze economische tijd goed kunnen gebruiken. Wakker Emmen wil dan ook opheldering welke criteria zijn gehanteerd bij het verlenen van de subsidie en hoe realistisch de 30 tot 40 arbeidsplaatsen zijn.” Aldus Van der Weide.

Er wordt  100.000 euro subsidie verleent voor brandveiligheid aan de eigenaar van het pand. Wakker Emmen vraag zich af of de gemeente dit moet gaan betalen. De partij wijst erop dat de gemeente ook geen huur ontvangt en dat onderhoud aan particuliere gebouwen geen gemeentelijke taak is. De overige 200.000 euro wordt aan de huurder van het pand Present Time betaald, waarvan de provincie de helft voor haar rekening neemt.

Terug naar: Nieuws / Lokale politiek