Wakker Emmen stelt ook grote vragen bij de uitgaven van de gemeente aan eten, drinken en catering. Hendrikus Velzing: “We hebben facturen aangetroffen waarbij voor tienduizenden euro’s is besteed bij de lokale horecagelegenheden in Emmen. Wakker Emmen vindt dat de uitgaven in het kader catering en andere horeca-uitgaven drastisch moeten worden teruggeschroefd. Er wordt voor meer dan 300.000 euro per jaar uitgegeven aan etentjes, catering en buitenhuis vergaderen. Velzing: “Ik zie een factuur van ruim 5.000 euro bij een plaatselijk Wok restaurant en dit terwijl ditzelfde college van PvdA, CDA en VVD een subsidie van 12.500 euro aan de voedselbank ter discussie heeft gesteld. Bizar”. Aldus Velzing

Volgens Wakker Emmen besteedt de gemeente Emmen te veel werk uit buiten de gemeentegrenzen van Emmen en buiten de regio. Bovendien lijkt het er op dat er geld over de balk wordt gesmeten met dure etentjes en horeca-uitgaven. Wakker Emmen heeft de facturen bekeken over de periode van 1 januari 2012 tot en met 30 juni 2013. Wakker Emmen concludeert uit eigen onderzoek dat er meer kan worden ingekocht bij lokale bedrijven en dat er meer werk moet worden gegund aan bedrijven in de gemeente Emmen en in de regio.  Raadslid Hendrikus Velzing van Wakker Emmen: ”Als raadslid en ondernemer vind ik het enorm belangrijk dat zoveel mogelijk werk lokaal wordt gegund om de lokale economie te stimuleren. Tot mijn grote verbazing worden er uitgaven gedaan ver buiten de regio van de gemeente Emmen. Dit terwijl het  bij wijze van spreken op iedere hoek van de straat te koop is. Een aantal voorbeelden. De kerstpakketten worden in Zwolle ingekocht, hekwerk in Brabant, stoeptegels in Kampen, aanneembedrijven in het midden van het land worden ingeschakeld en er wordt 1,2 miljoen besteed aan een schoonmaakbedrijf uit Oldenzaal. 

Wakker Emmen vindt ook dat er te veel geld wordt gespendeerd aan inhuur van allerlei soorten adviesbureaus. “Uit het gehele land worden dure adviesbureaus ingehuurd. Advocatuur, consultancy, management en financiële bureaus kosten de gemeente Emmen miljoenen extra per jaar. Wij vinden dat er meer kennis en kunde benut moet worden binnen de eigen gemeentelijke organisatie. Geen onnodige lange juridische procedures voeren. Geen adviesbureau op adviesbureau inhuren. Mouwen opstropen en zelf beslissingen nemen en zorgen voor deskundig personeel”. Aldus Velzing.

Terug naar: Nieuws / Lokale politiek