De Hondsrugtunnel in Emmen zal op dinsdag 17 november de hele dag paars verlicht zijn tijdens de Wereld Prematuren Dag. Op deze dag wordt internationaal aandacht besteed aan vroeggeboorte en de gevolgen daarvan voor ouders, familieleden en zorgprofessionals. 

Vroeggeboorte heeft grote impact op gezinnen en leidt vaak tot (psychische) problemen. Meer bekendheid hiervoor leidt tot meer begrip.

Gebouwen in het hele land worden dinsdag aanstaande paars verlicht. Paars is de kleur die symbool staat voor vroeggeboorte. Ook de provincie Drenthe ondersteunt Wereld Prematuren Dag en zet het Provinciehuis in Assen maandag in paars licht.

Ieder jaar deelt Care4Neo, de vereniging ouders van Couveuse kinderen, op Wereld Prematuren Dag in ziekenhuizen in het hele land pakketjes uit. In Emmen

heeft het kernteam Veer-Krachtige Ouders daarbij een pakket paarse muisjes toegevoegd. Dit wordt komende dinsdag aan een kinderarts van het Treant Scheper Ziekenhuis overhandigd. Raadslid Karien Velzing zal namens Wakker Emmen aanwezig zijn bij de overhandiging.

Foto: Theo Berends

Terug naar: Nieuws / Lokale politiek