Deze week is er in het Dagblad van het Noorden een interview geweest met een van onze raadsleden, Hendrikus Velzing, over de politieke plannen voor het volgende jaar en de gemeenteraadsverkiezingen die er dan aan zitten te komen. Lees hieronder het interview:

EMMEN – Het Forum voor Democratie doet, in tegenstelling tot de PVV en SP, waarschijnlijk niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar in Emmen.Dat valt op te maken uit de woorden van Hendrikus Velzing, behalve lid van Forum voor Democratie óók raadslid van Wakker Emmen. ,,Ze zullen mij als lid wel om advies vragen. Ik zeg geen ja en geen nee, maar ik wijs ze wel op het bestaan van Wakker Emmen.’’ De fractievoorzitter van die partij, Henk Bos. suggereerde gisteren in deze krant dat Wakker Emmen – nu goed voor 15 van de 39 raadszetels in Emmen – volgend jaar concurrentie kan krijgen van PVV, SP en FvD.

Voor Velzing zou dat een spagaat betekenen, want hij stond tijdens de jongste Tweede Kamerverkiezingen op de lijst van het Forum. Maar volgens Velzing wil FvD alleen in gemeentes meedoen, waar nog geen sterke lokale partij in de raad zit.. ,,Met Wakker Emmen hebben we in Emmen wel zo’n partij’’, vindt Velzing. De windmolendiscussie leek Wakker Emmen lange tijd als een molensteen om de nek te hangen, maar volgens Velzing is er in de buitendorpen inmiddels zeer veel tevredenheid over ‘zijn’ partij. ,,Er gaat eindelijk weer geld naar dorpen als Erica, Nieuw-Amsterdam en Schoonebeek. Wat drie wethouders niet gelukt is, lukt dit college wel.’’

Lijstduwer

Velzing, behalve politicus vooral bekend als interim-voorzitter van de handbalvereniging Hurry Up en fabrieksdirecteur, denkt bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar opnieuw als lijstduwer van Wakker Emmen te kunnen fungeren. ,,En als ik dan niet in de raad komt omdat ik onderaan de lijst sta is dat prima. Maar ik houd een goedlopend spreekuur voor Wakker Emmen, ik ben een man van het volk en zonder arrogant te willen klinken is er een kans dat ik opnieuw met voorkeurstemmen wordt gekozen.’’ Velzing was ook bij de vorige raadsverkiezingen lijstduwer.

Het Forum voor Democratie zou bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 wel degelijk een concurrent voor Wakker Emmen kunnen vormen. Velzing zegt dat de partij van Thierry Baudet in Emmen het beste scoorde van alle Drentse gemeentes, met in Emmen 2,3% van de stemmen. ,,Bovendien is de jeugdafdeling de grootste van het land.’’

Terug naar: Nieuws / Lokale politiek