De woningbouw in de gemeente Emmen zit in de lift. In de gehele gemeente zijn nog een kleine honderd kavels beschikbaar waarop inmiddels grotendeels een optie zit. De fractie van Wakker Emmen ontvangt veel vragen van inwoners dat er onder andere in Klazienaveen geen bouwmogelijkheden meer zijn. Met name voor de starters is het haast onmogelijk om een woning of kavel te bemachtigen.

Naar aanleiding hiervan heeft Wakker Emmen het college gevraagd naar de mogelijkheid om op de huidige locatie van de drie basisscholen in Klazienaveen, te weten De Planeet, De Spil en De Viersprong woningbouwmogelijkheden te creƫren. De drie genoemde basisscholen gaan binnenkort fuseren en worden gehuisvest in of naast het Esdal College in Klazienaveen. Hierdoor ontstaat leegstand aan de huidige, oude schoollocaties aan de Derksweg, Horizon en Voeghoutenstraat.

Op basis van de vragen van Wakker Emmen heeft het college aangegeven dit jaar te willen onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om op de locatie van de drie genoemde basisscholen toekomstig woningbouw mogelijk te maken.