Voor de wijk de Rietlanden met haar 10.000 inwoners is een goed winkelcentrum onmisbaar. En naast de inwoners van de Rietlanden is het winkelcentrum in de Rietlanden ook voor  de inwoners van Zuidbarge en de Delftlanden vaak de eerste keus. Het aantal inwoners voor wie het winkelcentrum in de Rietlanden de eerste keus is, is vergelijkbaar met een redelijk groot dorp en in dorpen met een dergelijk inwoneraantal is het gebruikelijk dat er door het dorp heen verspreidt zich enkele supermarkten bevinden. In de Rietlanden is dit niet het geval en dat wordt dagelijks op nagenoeg alle uren van de dag duidelijk als je naar de bezetting van de parkeerplekken kijkt. De huidige parkeercapaciteit is volkomen onvoldoende en wij juichen de komst van ruim 90 extra parkeerplekken dan ook toe.

Daarnaast is ook wakker Emmen van mening dat het centrale plein en het openbaar gebied rondom de winkels aan een opknapbeurt toe is, de staat en uitstraling van beide genoemde punten past niet bij een winkelcentrum dat een verzorgingsgebied heeft van meer dan 10.000 inwoners.
Een verder positieve punt is het vergroten van het vloeroppervlak van de twee supermarkten, voor beide supermarkten geldt op dit moment dat het grootste deel van de bezoekers de mening deelt dat de supermarkten te krap zijn om goed te kunnen winkelen.

Voorzitter tot slot de financiering. Precies waar het fonds dorpen en wijken in onze ogen voor is bedoeld. Daar waar voor het revitaliseren van een winkelcentrum een aanvullend budget nodig is kan dit fonds worden ingezet en dat gebeurd dan nu dus ook, en nu ook in een wijk van Emmen zoals in de naam van het fonds wordt aangegeven dit in tegenstelling tot de eerdere uitgaven uit het fonds die in de dorpen plaats vonden.

Terug naar: Nieuws / Lokale politiek