EMMER-COMPASCUUM – Wakker Emmen vindt dat de gemeente Emmen vaart moet maken met de uitvoering van de centrumplannen in Emmer-Compascuum. Na veel maatschappelijk onrust is het verpauperde Abelnpand vorig jaar eindelijk gesloopt. Wakker Emmen wil van de gemeente Emmen weten wat een jaar na de sloop is geprobeerd om de centrumontwikkeling te versnellen. De partij wijst op een belofte van de gemeente Emmen,  één dag voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2010.  Middels een persbericht werd beloofd dat er naar zou worden gestreefd om binnen een jaar te beginnen met de bouw van winkelvoorzieningen.

Fractievoorzitter René van der Weide:  “ De grond van het voormalig Abelnpand is in handen van een projectontwikkelaar.  We zijn nu anderhalf jaar verder en de gemeente heeft haar belofte niet kunnen waar maken. Wakker Emmen wil dat de gemeente Emmen nu actief met de projectontwikkelaar om tafel gaat om tot een bouwplan te komen voor het centrum van Emmer-Compacuum. De gemeente zal nu ook de bereidheid moeten tonen om geld in de centrumplannen te steken In het centrum van Emmen worden miljoenenplannen gemaakt, de gemeente kan nu niet zeggen dat er voor Emmer-Compascuum geen geld is. Bovendien heeft de gemeente deze maand bekend gemaakt een half miljoen te investeren in de Majkowski passage op de Weiert.” Aldus Van der Weide.

De fractie van Wakker Emmen is blij  met de woningbouwplannen achter Abeln. Deze bouwplannen worden door de gemeente en Lefier ontwikkeld. Het streven is om eind 2011 of begin volgende jaar te beginnen met het bouwen van de woningen achter Abeln. Het plan bevat 50 nieuw te bouwen sociale huurwoningen te gaan bouwen en gaan 20 woningen worden gerenoveerd. 

Terug naar: Nieuws / Emmer-Compascuum