De gemeente Emmen heeft overeenstemming bereikt met Huiskes projectontwikkeling om het Abeln-terrein en het terrein rondom het LOSA-pand in Emmer-Compascuum te kopen. Hierdoor kan de gemeente het gebied aan het Hoofdkanaal OZ opnieuw inrichten. Op het terrein bij het LOSA-pand wil Aldi een nieuwe winkel bouwen. Door deze ontwikkeling gaat een lang gekoesterde wens van de gemeente en Emmer-Compascuum in vervulling: sloop van het LOSA-pand.

Meer ontwikkelingen
In 2014 is er al een grote opruimactie geweest op het Abeln-terrein, waardoor het behoorlijk is opgeknapt op die locatie. Maar tot nu toe gebeurt daar nog niks. Daarom wil de gemeente ook dit terrein kopen om hier een nieuwe ontwikkeling mogelijk maken. Er zijn gesprekken gaande met een ontwikkelaar voor die locatie. Het is nog te vroeg om daarover iets te zeggen.

Eén mooi centrum voor Emmer-Compascuum
Wethouder Van der Weide is zeer tevreden over deze ontwikkelingen: “Om fijn te kunnen wonen in een dorp moeten de voorzieningen op orde zijn. In navolging van Nieuw-Amsterdam, Erica, de wijk Rietlanden en Schoonebeek ben ik blij bekend te kunnen maken dat we ook in Emmer-Compascuum een grote stap hebben gezet om een centrumvernieuwing mogelijk te maken”. In het centrum van Emmer-Compascuum ligt nog een aantal projecten in de planning: een nieuw medisch centrum, LOSA-pand, Abeln-Terrein, de bouw van een Brede School en een nieuwe sporthal. “We gaan dan met het dorp ook aan de slag met het openbaar gebied, zodat de verschillende onderdelen in het centrum beter op elkaar aansluiten en iedereen op een goede manier het centrum kan bereiken”. Voor de zomer organiseert de gemeente Emmen een inloopbijeenkomst in het dorp om met de inwoners van Emmer-Compascuum in gesprek te gaan over de verschillende ontwikkelingen. 

Terug naar: Nieuws / Emmer-Compascuum