EMMEN – De Emmer burgemeester Cees Bijl gaat alles uit de kast halen om de leefbaarheid in de Bensingecamp en omgeving te vergroten.

Onveilig

Dit liet hij donderdagavond weten tijdens een commissievergadering in het gemeentehuis. Bewoners van dit gebied in de wijk Angelslo voelen zich onveilig. Er is onder meer sprake van drugsgebruik, het dealen van drugs, wildpassen en geluidsoverlast. Enkele weken geleden hebben bezorgde buurtbewoners een burgerwacht geformeerd die de omgeving extra in de gaten houdt.

Oplossingen

Op vragen van raadslid Eddy de Vries (Wakker Emmen) zei Bijl de problemen serieus te nemen en alle mogelijkheden te onderzoeken om hieraan een eind te maken. ,,We kijken naar wat mogelijk is, maar het ligt hierbij moeilijker dan een hennepkwekerij. Dan heb ik de mogelijkheden om een huis voor drie maanden te sluiten. Bij overlast is dat lastiger.’’ De burgemeester gaf aan te zoeken naar oplossingen waarmee het probleem niet meteen verschuift naar een andere straat. Dat er een burgerwacht is opgericht, daar heeft Bijl geen problemen mee. ,,Het is goed als mensen hun woonomgeving wat extra in de gaten houden. Maar het mag niet zo zijn dat mensen het recht in eigen hand nemen. Ik zie graag een goede samenwerking met de politie.’’


Bericht in het Dagblad van het Noorden van 17 maart.

Terug naar: Nieuws / Lokale politiek