Wakker Emmen wil dat het college van B&W een oplossing zoekt voor het wijkcentrum de Barnstee in Barger-Oosterveld. Vorige week werd bekend dat de huur niet meer opgebracht kan worden en dat de huur is opgezegd. De fractie van Wakker Emmen gaat daarom in de raadsvergadering van 19 februari hierover vragen stellen aan het college.

Raadslid Eddy de Vries van Wakker Emmen: “Het gebouw vervult een belangrijke functie in Barger-Oosterveld. De afgelopen jaren is er door bewoners uit het dorp zelf veel werk verzet en is het gebouw uitgebreid. Wij vinden een huurbedrag van 40.000 euro erg fors. Wakker Emmen wil dat het gebouw beschikbaar blijft voor het dorp en dat de vele vrijwilligers die tal van activiteiten organiseren door kunnen blijven gaan met hun werk. We moeten voorkomen dat dit netwerk en de vele uren die er door bewoners wordt gestoken in activiteiten dreigt te verdwijnen. Het kind met het badwater moet niet worden weggegooid.”

De partij wil dat verantwoordelijk wethouder Jisse Otter zich gaat inspannen om de Barnstee te behouden voor Barger-Oosterveld. “Wij willen weten welke opties het college hiervoor ziet”. Aldus raadslid Eddy de Vries van Wakker Emmen. 

Terug naar: Nieuws / Lokale politiek