Lijsttrekker
Aimée Niebuir-Van der Ham is de lijsttrekker voor de nieuwe Drentse politieke partij Sterk Lokaal. De partij heeft dat tijdens de nieuwjaarsreceptie in het Provinciehuis bekend gemaakt. Een vrouwelijk gezicht wordt dus het boegbeeld van de Drentse politieke partij Sterk Lokaal. Aimée, gemeenteraadslid namens Gemeentebelangen Borger-Odoorn, is inwoner van Klijndijk. “Ik heb er enorm veel zin in,” aldus de nieuwbakken lijsttrekker. “Sterk Lokaal wordt de stem van de lokale gedachte in de Provinciale Staten. Het wordt tijd dat de provincie, net als veel gemeenten al doen, zich gaat inzetten om initiatieven uit de samenleving – dorpen en verenigingen – te stimuleren en ondersteunen. De provincie is nu teveel de overheid die zaken verbied in plaats van mogelijk maakt.

Sterk Lokaal
Sterk Lokaal is een nieuwe Drentse partij. Het initiatief voor de oprichting is genomen door leden van een aantal lokale partijen, die allen bestuurlijke verantwoordelijkheid dragen in Drenthe. Deze unieke samenwerking wordt ondersteund door de OSF (Onafhankelijke Senaatsfractie), en ook leden van lokale partijen uit gemeenten waar de lokalo’s niet in het college zijn vertegenwoordigd hebben zich al aangesloten.

Kandidatenlijst
De nummer twee van de lijst van Sterk Lokaal is de in Emmen wonende Harrie Kroeze. Partijvoorzitter John Uffels: “Met Aimée en Harrie hebben we toppers bovenaan onze lijst staan. Aanstaande zaterdag zal tijdens onze Algemene Ledenvergadering verder worden gesproken over de kandidatenlijst. We hebben een club goede mensen met een hart voor de lokale politiek bij elkaar weten te brengen. Wij rekenen zonder meer op een goede uitslag voor Sterk Lokaal.”

Verwachtingen
Gezien de uitkomsten van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014, meer dan 30% van de stemmers koos voor een lokale partij, worden aan lokale partijen grote verwachtingen toegedicht. Uffels tempert die verwachting enigszins. “Wij hopen natuurlijk op een geweldige uitslag, maar we moeten ons wel realiseren dat we een nieuwe partij zijn. Wij kunnen onze campagne niet met tienduizenden euro’s subsidiegeld bekostigen, maar wij beschikken wel over de mensen die midden in de samenleving staan. Wij denken dat we vanuit die kracht een mooie score kunnen behalen.” 

Terug naar: Nieuws / Lokale politiek