KLAZIENAVEEN – De leegstaande bedrijfspanden aan de Meridiaan 50 worden op termijn gesloopt. Dat deelde wethouder Jisse Otter maandagavond mee tijdens de commissievergadering.

Hij gaf daarmee antwoord op vragen die fractielid Nico Schiphouwer van Wakker Emmen over het vastgoed stelde.
In het pand zat tot en met 2016 de 2e Hands Winkel gevestigd. Na diens vertrek volgden ook de andere gebruikers, woningbouwcorporatie Lefier en een kledingzaak. Sindsdien staat het inmiddels met platen dichtgetimmerde pand volledig leeg. Schiphouwer vroeg of de panden op de nominatie stonden om gesloopt te worden. ‘De huidige toestand biedt geen fraai uitzicht en is geen goede ontwikkeling voor de buurt’, stelde hij.

De wethouder kon die bevestigen dat de sloopkogel door Lefier in stelling is gebracht. Een exacte datum voor de afbraak was Otter nog niet bekend. Wel wist hij te melden dat de woningbouwcorporatie druk bezig is met een plan voor het gehele gebied.
Een woordvoerder van Lefier laat weten dat de panden in ieder geval voor de zomervakantie tegen de vlakte gaan. Over de planontwikkeling voor de buurt kan nog niets worden gezegd. ‘We zitten nog in een vroeg stadium. Maar de omwonenden worden vanaf maart betrokken bij de plannen.