KLAZIENAVEEN – De fractie van Wakker Emmen wil dat het marktplein in Klazienaveen aangepakt gaat worden. Het huidige marktplein is gedateerd en volgens de partij nodig toe aan een opknapbeurt. Het terrein wordt gebruikt als parkeerterrein, maar ook voor evenementen.

Raadslid Hendrikus Velzing vindt dat het tijd wordt dat de gemeente Emmen in actie gaat komen. Velzing: “Als inwoner van Klazienaveen, hoor ik klachten dat het huidige marktplein niet goed meer functioneert. Tijdens evenementen zijn er onvoldoende aansluitingen voor water en elektra, maar ook de huidige staat van onderhoud laat te wensen over. Het terrein moet opnieuw worden ingericht voor parkeren, maar moet ook goed te gebruiken zijn als evenementenplein.” Aldus het raadslid van Wakker Emmen.

Naast het marktplein is het gebouw De Snikke al enige tijd geleden gesloopt en ligt het terrein braak. Velzing zou graag zien dat de gemeente vaart maakt met plannen hiervoor. Woningbouw is daarbij een interessante optie, want het nieuwbouwplan de Planeet vult zich in een goed tempo. Nieuw kunnen bouwen in het centrum van Klazienaveen, lijkt Velzing een interessante optie. Het raadslid gaat binnenkort vragen stellen aan het college van B&W over de plannen en mogelijkheden voor het voormalig terrein de Snikke.

Terug naar: Nieuws / Klazienaveen