De provincie Drenthe is voornemens om de rijksweg N34 veiliger te maken door de kruisingen ongelijkvloers te maken. Niet alle kruisingen / afslagen zullen open blijven. De afslagen Odoorn en Emmen Noord zouden moeten verdwijnen en er zou een nieuwe ongelijkvloerse kruising komen ter hoogte van de Slenerweg. Wakker Emmen is hier geen voorstander van. Wakker Emmen maakt zich vooral zorgen om de bereikbaarheid van de vernieuwde wijk Emmermeer. De inwoners van Emmermeer hebben middels 1700 handtekeningen hun bezorgdheid kenbaar gemaakt bij gedeputeerde Brink. Sluiting van de afslag Emmen Noord is een bedreiging voor het behoud van het winkelbestand in Emmermeer. Als er noodgedwongen winkels moeten sluiten dan is dit een slechte ontwikkeling voor de leefbaarheid van deze wijk.

Een ander probleem van het sluiten van Emmen Noord is een toename van de druk op de Weerdingerstraat.  De kruising Hondsrugweg – N381(Frieslandroute) zal veelvuldig vast komen te staan met verkeer. Helemaal als straks het nieuwe dierenpark is geopend en als er ook nog een nieuwe school wordt gebouwd.
Tevens geeft de provincie zelf aan dat nu al op gezette tijden de kruising N34 – N381 dicht slibt.  Dit zal alleen maar erger worden als Emmen Noord dicht gaat.

Ook is het openhouden van Emmen Noord ruim 6,5 % goedkoper dan de variant Slenerweg.
Er zijn geen zwaarwegende argumenten om Emmen Noord niet open te houden en daarom kiest Wakker Emmen voor de middenstand en inwoners van Emmermeer en willen we grootschalige verkeerstechnische problemen voorkomen.

Terug naar: Nieuws / Verkeer en vervoer