Wethouder Dewy Leal heeft onlangs aan drie jongeren uit het speciaal onderwijs een certificaat uitgereikt voor zelfstandig reizen. Door middel van het project ‘De Reiskoffer’ probeert de gemeente om leerlingen van het speciaal onderwijs te helpen om zelfstandig te reizen. Dankzij de inzet van vrijwilligers en de zogeheten GoOV-app leren de jongeren zelfstandig met de fiets of het openbaar vervoer te reizen.

In 2019 vroeg Wakker Emmen raadslid Karien Velzing aan het college naar de mogelijkheid voor Emmen om de GoOv-app te introduceren. De app is bedoeld om jongeren zelfstandig met het openbaar vervoer te laten reizen in plaats van met een taxi. Hiermee krijgen ze vrijheid om zelf op pad te gaan.

Wethouder Leal vindt het belangrijk dat kinderen kunnen meedoen en niet meer afhankelijk zijn van taxivervoer, “Door zelfstandig te reizen, ervaren deze jongeren vrijheid. Ze kunnen net als andere kinderen zelf hun weg vinden in het verkeer. Alle kinderen hebben talenten en moeten de kans krijgen om die te ontwikkelen. Daarom stimuleren wij zelfstandig reizen. Soms is dat echt niet mogelijk en dan is er natuurlijk het leerlingenvervoer als vangnet.”

De fractie van Wakker Emmen is blij dat hiermee de eerste stappen naar zelfstandig reizen voor deze doelgroep zijn gezet en hoopt dat meer deelnemers zullen volgen.

Bron: DvhN
Foto: Boudewijn Benting

Terug naar: Nieuws / Verkeer en vervoer