Raadslid Karien Velzing heeft tijdens de commissievergadering van maandag 8 april het college gevraagd naar de mogelijkheid voor Emmen om de GoOv-app te introduceren. Deze app is speciaal ontwikkeld om jongeren zelfstandig te laten reizen met het OV en blijkt een groot succes. In ruim 50 gemeentes wordt deze app gebruikt onder jongeren met autisme of een beperking. In plaats van de taxi kunnen ze met begeleiding van de GoOV-app zelfstandig reizen met het openbaar vervoer. Het blijkt een verademing voor zowel de jongeren als hun ouders, die blij zijn dat hun kind de vrijheid krijgt om zelfstandig op pad te kunnen. Daarnaast levert de invoering van de app een aanzienlijke kostenbesparing op in vergelijking met de huidige wijze van het leerlingenvervoer. Uit onderzoek blijkt dat de goedkoopste gemeente in Nederland € 2.500 per reiziger per maand betaalt en met de app betaal je maar € 20 per maand, exclusief reiskosten openbaar vervoer.

Verantwoordelijk wethouder Robert Kleine gaf aan dat Wakker Emmen hiermee de spijker op zijn kop slaat. “Ik heb de app zelf niet genoemd tijdens de raadsvergadering, maar wel dat we kijken naar een andere manier van vervoer voor kinderen. De app is bij ons bekend. Daar zou de oplossing kunnen liggen. De gemeente kijkt zeker naar kennis die elders is opgedaan.” Wethouder Kleine heeft toegezegd de raad op de hoogte te houden van de voortgang.

Wakker Emmen is van mening dat het van belang is om in het kader van kostenbesparing te kijken naar welke ontwikkelingen op dit gebied al bestaan en die succesvol zijn, in plaats van om zelf nog een plan te moeten maken of een project te moeten opzetten.

Terug naar: Nieuws / Sociale zaken