Wakker Emmen is boos over de berichtgeving dat Qbuzz lijn 126 Nieuw-Schoonebeek-Emmen is geschrapt. Volgens de partij is het schrappen van de buslijn gebeurd zonder overleg met de gemeente en inwoners.

Raadslid Leon Herbers: “De scholen beginnen aanstaande maandag weer en een paar dagen voordat de scholen beginnen, wordt zomaar deze belangrijke lijn voor Nieuw-Schoonebeek geschrapt. Dit kan niet op deze manier. Wij zullen daarom aan de bel trekken. De gemeente is hiervoor niet verantwoordelijk, maar wij willen dat de gemeente verhaal gaat halen bij het OV-bureau Groningen-Drenthe.”

Volgens Qbuzz en het OV-bureau Groningen-Drenthe reizen er te weinig mensen met de bus waardoor zij genoodzaakt zijn de lijn te schrappen. Reizigers kunnen met lijn 26 reizen, maar deze gaat niet richting de grens met Duitsland. Enkele jaren geleden werd dezelfde poging tot schrappen van de lijn genomen, toen echter zonder succes.

Nu lijkt de Coronacrisis dé aanleiding om alsnog tot afschaffen van deze buslijn over te gaan. Qbuzz laat in een reactie richting inwoners weten dat reizigers maar moeten gaan fietsen. Leon Herbers: “Dit lijkt ons toch niet de manier om het OV aantrekkelijk te maken. En dit terwijl ook nog eens de provincie juist afgelopen jaar de straatverlichting dusdanig heeft ingekrompen dat het straks in de winterperiode te gevaarlijk wordt voor vooral jonge reizigers om in het donker naar school te komen.”

De afstemming met scholen, openbaar vervoer en gemeente moet beter vindt Wakker Emmen en pleit voor een overleg tussen deze partijen om tot een goede en veilige oplossing te komen voor álle reizigers van onze gemeente.