Wakker Emmen heeft in de commissievergadering Wonen en Ruimte van 11 juni, samen met de ChristenUnie, vragen gesteld betreffende de zorgwekkende situatie aan de Wilhelminastraat in Emmen- centrum.

Lees hier de bijdrage van Wakker Emmen:

”Voorzitter, Wakker Emmen en de ChristenUnie willen graag nogmaals de onveilige situatie aan de Willeminastraat  aan de orde stellen.

Sinds de herstructurering gereed is krijgen wij veel klachten binnen van burgers over de weg die veel te smal is geworden waardoor men dit ervaart als een onveilige situatie.

Vooral omdat er nu fietsers en auto’s  samen rijden op de rijbaan. Daarbij komt ook nog eens dat er parkeerstroken zijn gemaakt aan 1 kant van de weg, kortom de auto’s staan in principe gewoon op de stoep geparkeerd, direct grenzend aan de weg. Probleem hierbij is dat wanneer iemand de deur van de auto opent en niet in de spiegels kijkt, de fietser een grote kans heeft om tegen de openslaande deur van de auto aan te fietsen.

Het betreft hier een hoofdstaat met veel schoolgaande kinderen. Tevens zijn er een flink aantal vrachtauto’s die daar laden en lossen (bevoorrading van winkels). Daarnaast parkeren taxi’s op de weg om mensen op te halen en weg te brengen. (Er wonen namelijk nogal wat oudere mensen in dit gebied.). Dit houdt het verkeer op en leidt tot gevaarlijke situaties, zoals minder zicht en het inhalen van de obstakels.

De vraag van Wakker Emmen en de Christenunie is: wil de wethouder nog eens goed de situatie bekijken en maatregelen nemen zodat er een veilige situatie ontstaat voor de verkeersdeelnemers en met name voor de fietsers.”

Terug naar: Nieuws / Verkeer en vervoer