Op de hoek van de Dordsedijk en de Langestraat in Klazienaveen komen 23 appartementen plus supermarkt. Afgelopen week werd dit voorstel besproken in de commissie wonen en ruimte van de gemeenteraad.

Wakker Emmen is blij dat hiermee een rotte kies uit het centrum van Klazienaveen verdwijnt. Wethouder René van der Weide gaf aan, “Hiermee verbeteren we een prominente plek, een A-locatie in het dorp.”

Volgens Wakker Emmen raadslid Dennis Dekker is de bouw van het appartementencomplex inderdaad een mooie kwaliteitsimpuls. Ook de huisvesting van de Aldi supermarkt in het complex is een goede invulling van de begane grond.

Er werden onder andere door een inspreker wel nog wat kanttekeningen geplaats wat betreft verkeer. De wethouder stelde dat rekening is gehouden met de verkeersdruk. Mocht in de praktijk toch blijken dat er problemen ontstaan, dan wordt te zijner tijd gekeken naar extra maatregelen. Ook parkeerdruk is een probleem in Klazienaveen. Het college zal daarom met een parkeervisie voor het hele centrum komen.

Eind deze maand wordt officieel over het plan gestemd in de gemeenteraad.Terug naar: Nieuws / Klazienaveen