Nieuw-Schoonebeek – Als de behoefte daar is, dan wil het college van de gemeente Emmen de Rabobank wel verzoeken om een pinkiosk te plaatsen in Nieuw-Schoonebeek.
Te denken valt aan een soortgelijk exemplaar die ook gepland is in Emmer-Compascuum. Wakker Emmen stelde tijdens het vragenhalfuur het verdwijnen van de pinautomaat opnieuw aan de kaak. Herbers pleitte voor een voorziening in het dorp zelf en vroeg zich af of het mogelijk was dat voor Nieuw-Schoonebeek een vergelijkbare oplossing kon worden getroffen als voor Emmer-Compascuum. De Rabobank plaatst in Emmer-Compascuum een pinkiosk en daarmee kan een plofkraak beter voorkomen worden. Een ideale oplossing volgens Wakker Emmen.

Wethoduer Arends antwoordde met dit antwoord op vragen van Wakker Emmenfractielid Leon Herbers. Die vroeg zich af of de wethouder al in gesprek was geweest met de bank. Dat bleek niet het geval. ‘Maar we pikken het op. ‘We snappen de zorg.’ Arends stelde nog wel wat vraagtekens bij de noodzaak van een pinautomaat. Veel voorzieningen zijn verdwenen in het dorp en het digitale betalen is ook een algemene trend. Toch zou hij zich hard maken voor een alternatief, mocht de wens groot zijn.Vorige week besloot de Rabobank de pinautomaat in Nieuw-Schoonebeek op te heffen. Na de plofkraak in het winkelcentrum van Angelslo in Emmen, zag de bank zich geconfronteerd met serieuze veiligheid risico’s rondom de geldautomaten. Dat heeft er toe geleid dat een drietal geldautomaten, waaronder die van Nieuw-Schoonebeek, direct gesloten moest worden. Alternatieve voor het dorp zag de bank niet. 

Bron: Emmen.nu