Bij de behandeling van de kadernota op donderdag 29 juni heeft Wakker Emmen, samen met de fractie van D66, een motie ingediend voor jaarlijks gratis Wildlandskaartjes aan basisschoolleerlingen in de groepen 8 van alle basisscholen in de gemeente Emmen.

In de motie vragen beide partijen het college om onderzoek te doen of het mogelijk is dat alle leerlingen van de groepen 8 van de basisscholen in onze gemeente gratis Wildlands kunnen bezoeken. Het gaat hierbij jaarlijks om zo’n 900 tot 1200 leerlingen. Hiervoor moeten zowel de scholen als Wildlands positief reageren op deze motie.

Het uiteindelijke doel is om tegen zo weinig mogelijk kosten, ervoor te zorgen dat ieder kind van onze gemeente minimaal 1 keer in Wildlands moet zijn geweest. Hiermee hopen Wakker Emmen en D66 dat de leerlingen Wildlands gaan leren waarderen en dat ze trots zijn op zo’n mooi park in hun eigen gemeente. Dit zullen ze vervolgens ook weer uitstralen naar anderen. De scholen zijn zelf verantwoordelijk voor het vervoer en eventuele kosten voor eten en/of drinken tijdens het bezoek.

Tot slot zit er ook nog een educatieve functie aan deze motie. Door met de hele klas te gaan, zou deze excursie een jaarlijks vast onderdeel kunnen zijn voor het leerstofaanbod van natuuronderwijs binnen de basisscholen van de gemeente Emmen. 

Wakker Emmen en D66 zijn erg blij dat de motie door een groot deel van de leden van de gemeenteraad is aangenomen. Alleen de SP en GroenLinks hebben tegen de motie gestemd. Alle andere partijen zijn erg benieuwd naar de uitslag van het onderzoek en stemden dus voor.

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/15688346/onderzoek-naar-gratis-wildlands-kaarten-voor-scholieren

Foto: RTV Drenthe

Terug naar: Nieuws / Sociale zaken