Wakker Emmen gaat een tweetal bijeenkomsten organiseren om in gesprek te gaan met de burgers van de gemeente Emmen. Aanleiding voor de bijeenkomsten is dat Wakker Emmen uitleg wil geven over het feit dat de gemeente Emmen ‘overruled’ is en dat de provincie de gemeente Emmen dwingt om circa 30 windmolens te plaatsen. De partij is fervent tegenstander van windmolens, maar geeft aan met de rug tegen de muur te staan. Tijdens de bijeenkomsten wil de partij de overwegingen en de argumenten delen met de bevolking om zelf locaties aan te wijzen in plaats dat de provincie dit zou doen.

Fractievoorzitter Gunnar Jens Bijlsma: “Wij vinden het belangrijk om met mensen in gesprek te blijven. Het feit dat we worden gedwongen om windmolens te plaatsen, is ook voor ons een domper. Politiek betekent ook dat er lastige keuzes moeten worden gemaakt. We hebben geen mogelijkheden meer om de molens tegen te houden. Na de verkiezingen is het gemeentelijk beleid aangepast, waarbij we inzetten op een windmolenvrije gemeente Emmen. Op het moment dat je overruled wordt door een hogere overheid sta je met de rug tegen de muur.” Aldus Bijlsma.

De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 16 september bij zalencentrum Hindriks in Emmer- Compascuum en op donderdag 18 september in De Kloeck in Barger- Compascuum. De avonden starten om 19.30 uur.