Wakker Emmen is blij voor de inwoners van Erica dat de provincie Drenthe alsnog heeft besloten om de zonnewand van 6,5 meter hoog en ruim 2 kilometer lang uit de zonneroute langs de A37 te schrappen.

Raadslid Henk Linnemann van Wakker Emmen: “Afgelopen jaar hebben de inwoners van Erica en de werkgroep Zonnewand A37 NEE heel duidelijk aangegeven een zonnewand van 6,5 meter niet te zien zitten. Dit past simpelweg niet in het mooie open landschap. Wij hebben het college daarom in juni 2021 al opgeroepen om niet akkoord te gaan met de inpassing van de zonnewand. Het college van de gemeente Emmen heeft naar aanleiding hiervan een zienswijze ingediend bij de provincie Drenthe om de zonnewand te schrappen. Wakker Emmen is daarom nu ook blij voor de inwoners van Erica dat de provincie uiteindelijk heeft besloten om de zonnewand te schrappen uit de zonneroute.”

De zonneroute A37 is een grootschalig project om duurzaam groene stroom op te gaan wekken op een traject van 42 km tussen Hoogeveen en de Duitse grens. Wakker Emmen vindt de zonneroute een uitstekend initiatief, maar dan wel zonder een metershoge zonnewand. Het traject levert straks stroom voor circa 35.000 huishoudens.