De fractie van Wakker Emmen is blij met het voorstel van het college van B&W om de centrumvernieuwing in Schoonebeek te gaan aanpakken. In navolging van Erica, Nieuw-Amsterdam en de Rietlanden om het centrum te vernieuwen is het nu de beurt aan Schoonebeek.

In de plannen van het college van B&W wordt het opknappen van het centrum in twee fases uitgevoerd. In fase 1 wordt het gebied rondom het Oale Gemientehoes en de Europaweg aangepakt en dit zal in 2017 moeten worden uitgevoerd, maar het is onduidelijk wanneer de 2e fase van het centrumplan uitgevoerd zal worden. Op dit moment is 1 miljoen euro beschikbaar voor renovatie. Wakker Emmen wil van het college weten wanneer fase 2 van het centrumplan kan worden uitgevoerd en is van mening dat de financiën hiervoor ook beschikbaar moeten komen.

Raadslid Pascal Schrik: “Het centrum van Schoonebeek is sterk verouderd en dit leidt onder andere tot steeds meer leegstand en verrommeling. Wakker Emmen heeft al tijden gepleit om hier te gaan investeren. Er zijn plannen gemaakt door het dorp zelf. Wij zouden het liefst zien, dat deze plannen zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Daarbij willen wij duidelijkheid van de verantwoordelijk wethouder wanneer fase 2 van het centrumplan kan worden uitgevoerd. Fase 2 is ons inziens onlosmakelijk verbonden met fase 1. Het zou fraai zijn dat het gehele centrum van Schoonebeek zo snel mogelijk gerenoveerd gaat worden.”