EMMEN – Sturend, natte vingerwerk en zonder realiteitszin. Politiek Emmen heeft weinig vleiende woorden over voor rapporten over het afsluiten van de afslag Emmen-Noord van de N34.

DvhN – door Gert Meijer.

Dat bleek gisteravond tijdens een raadscommissie in deze gemeente. De rapporten van Royal Haskoning, Goudappel Coffeng en gemeente Emmen werden afgeserveerd door de fracties die pleitten voor het openhouden en ongelijkvloers maken van die afslag: Wakker Emmen, PvdA, DOP, ChristenUnie en LEF!.

Dat is een duidelijke meerderheid, waardoor gedeputeerde Brink met een probleem zit. Hij vindt de mening van de raden van Borger-Odoorn en Emmen even belangrijk, kondigde hij aan. De eerste is voor de variant bij de Slenerweg en Emmen wil Emmen-Noord openhouden. Dat is 1-1, maar als de gedeputeerde ook naar Coevorden luistert, kan het in de slotfase van de discussie zomaar 2-1 worden voor het openhouden van Emmen-Noord.

Henk Linnemann (Wakker Emmen) veegde de vloer aan met het gemeentelijke afwegingskader dat de raadsleden voorgelegd kregen als discussiestuk. ,,Dat is erg sturend richting de variant nabij de Slenerweg. Er wordt helemaal voorbijgegaan aan de 1700 handtekeningen die door de tegenstanders in Emmermeer zijn opgehaald, de opstand in ’t Haantje en de enquête in Klijndijk.’’

Een minderheid van CDA, VVD en D66 pleit voor het afsluiten van Emmen- Noord. Oldenbeuving (CDA) zette vraagtekens bij de geluiden dat het winkelcentrum in Emmermeer te lijden heeft onder het afsluiten van Emmen-Noord. Oldenbeuvings interpretatie van de cijfers is dat het om slechts 0,3 procent afname van de koopkracht uit omliggende dorpen gaat.

Opvallend was Oldenbeuvings opmerking dat Emmen de provincie hard nodig heeft voor het verdubbelen van de weg Emmen-Klazienaveen, daarmee voeding gevend aan de geruchten dat Emmen meer kans van slagen heeft op verdubbeling als het de provincie nu tegemoetkomt.

Terug naar: Nieuws / Verkeer en vervoer