Wakker Emmen is blij dat de gemeente Emmen landeljk goed scoort op het gebied van zonne-energie. De gemeente Emmen staat op de zevende plaats van de Nederlandse gemeenten met het aantal zonnepanelen. Dat blijkt uit onderzoek van de Stichting Natuur en Milieu. Steeds meer panden in de gemeente Emmen hebben zonnepanelen. Vorige week werd het hoogste punt bereikt in de bouw van zes duurzame huizen met zonnepanelen in Klazienaveenabout:blankEen aantal sporthallen is voorzien van zonnepanelen, alle geprivatiseerde zwembaden in de gemeente hebben zonnepanelen met een tegemoetkoming van de gemeente. Vier basisscholen in Emmen hebben sinds kort een dak vol panelen inclusief een digitaal scherm waarop leerlingen kunnen zien hoeveel elektriciteit er opgewekt wordt. Landgoed Scholtenszathe in Klazienaveen-Noord heeft vorig jaar al 4600 zonnepanelen geplaatst en sinds vorige week liggen op het gemeentehuis 250 zonnepanelen op het dak. Hiermee wordt het Raadhuisplein van energie voorzien.

‘Trots op zevende plek’

Wethouder Van der Weide: ‘Ik ben trots op een zevende plek, maar ik weet zeker dat er meer in zit. We krijgen zonneakkers van 18 hectare in het Rundedal. Bijna tweehonderd mensen bezochten de informatieavonden over de zonnelening. De eerste dertig aanvragen voor een lening zijn al binnen. 

Opgave voor de gemeente

In het SER-Energieakkoord hebben overheden, bedrijfsleven en milieuorganisaties afgesproken in 2020 14 procent duurzame energie op te wekken. Nu is dat nog geen 5 procent. Om de doelstelling uit het Energieakkoord te bereiken, is dus een grote inzet nodig. Zonne-energie is daarbij één van de mogelijkheden.

Bron: Emmen.nu