Uw mening telt! Kies voor verandering

    Profistuc

Emmen gaat met provincie in gesprek over aantal windmolens

Op vragen van Wakker Emmen raadslid Henk Linnemann heeft Wethouder René van der Weide tijdens de commissievergadering Wonen & Ruimte aangegeven in het volgende overleg met de provincie Drenthe in gesprek te gaan over het aantal beoogde megawatt en dus windmolens in Emmen.
 
'Te gek voor woorden'
"Ik vind het ook te gek voor woorden wat er gebeurt daar", reageert Van der Weide. " op vragen van Wakker Emmen. Er is afgesproken dat er 285,5 MegaWatt zou worden geproduceerd in Drenthe. Niet minder, maar ook zeker niet meer."
 
Onlangs werd bekend dat de 45 windmolens die worden gebouwd in Aa en Hunze en Borger-Odoorn een totaal vermogen hebben van 175,5 megawatt. Maar in 2015 was er met het kabinet afgesproken dat er maximaal 150 megawatt geproduceerd zou worden. In totaal moet 285,5 megawatt worden geproduceerd in Drenthe, waarvan 95,5 in Emmen. Zoals het nu lijkt bevatten de plannen in totaal 311 megawatt in de provincie Drenthe.

'Interessante optie'
Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat antwoordde op vragen van PvdA-kamerlid William Moorlag dat hij vindt dat er voldaan wordt aan de verleende omgevingsvergunningen in Aa en Hunze en Borger-Odoorn. Wakker Emmen vindt daarom dat het teveel dat straks in de Veenkoloniën wordt geproduceerd, verrekend moet worden met het aantal geplande windmolens in de gemeente Emmen. Van der Weide noemt dat 'een interessante optie', maar zegt ook oog te hebben voor de gevoelens die de megawatt-discussie oproept in Borger-Odoorn en Aa en Hunze. 

Gezondheidsonderzoek
N.a.v. de toezegging van de wethouder in de raadsvergadering van 27 september jl., betreffende gezondheidsonderzoeken voor omwonenden van windparken antwoorde de wethouder dat een eerste gesprek met e gemeente Aa en Hunze heeft plaatsgevonden.

 
Website ontwikkeld door X-Interactive