Uw lokale partij! Gewoon doen

    Profistuc

Sander Schiphouwer

Persoonlijke gegevens:

 
Naam: Sander Schiphouwer
Leeftijd: 26
Woonplaats: Emmen (Delftlanden)
   

Waarom heb jij je verkiesbaar gesteld?
Als trotse geboren en getogen Emmenaar ben ik van mening dat er de afgelopen 12 jaar ontzettend grote sprongen zijn gemaakt om onze gemeente aantrekkelijker en mooier te maken voor zijn inwoners. Iets waar wij als Emmenaren trots op mogen zijn.
Om deze stijgende lijn voort te zetten is het belangrijk dat de gemeente blijft luisteren naar zijn inwoners en uitdagingen actief oppakt en meedenkt in eventuele oplossingen. Hierin wil ik graag mijn bijdrage leveren.

Waarom moeten mensen op jou stemmen?
Door op mij te stemmen komt er een frisse kritische kijk in de gemeenteraad. Iemand die graag zijn handen vuil maakt en echt aan het werk gaat. Door te doen en het te laten zien aan je inwoners win je vertrouwen. Door te luisteren en oplossingsgericht te denken kunnen we samen onze gezette doelen halen. Daarnaast moeten we ook bij ons zelf blijven, want je kunt niet meer worden dan jezelf, maar je kunt wel meer jezelf worden.
 
Wat wil je de komende periode bereiken?
  • Het winkelaanbod aantrekkelijker maken in Emmen centrum. Door de hoge huurprijzen is het voor startende ondernemers vrijwel onmogelijk om zich te vestigen in het centrum van Emmen. Dit moet anders als we ons centrum aantrekkelijk willen houden voor winkelend publiek.
  • Meer aantrekkelijkere woningen bijbouwen in de gemeente voor jong en oud. De krapte op de markt is er en zal de komende tijd niet zomaar weggaan. Door aantrekkelijke woningen bij te bouwen bieden we ieder een kans op de woningmarkt in Emmen en omgeving.
  • Als binnenkort alle woningen gebouwd zijn in de Delftlanden, is het belangrijk dat de wijk zijn eigen centrum krijgt, zoals de andere grote wijken in Emmen. Om niet alleen je dagelijkse boodschappen te halen maar ook om een plek van ontmoeting te creëren. 
  • Het wegennet in de gemeente is aan groot onderhoud toe. De 40 miljoen die komend jaar wordt uitgetrokken is genoeg om een inhaalslag te maken, maar dan zijn we er nog niet. Om bedrijven en woningen goed bereikbaar te houden is er naar mijn mening meer nodig om alles goed op orde te krijgen.
  • De parkeerkosten in Emmen centrum zullen omlaag moeten. Met 10 euro voor een dagkaart en 240 euro voor een jaarabonnement is Emmen de duurste gemeente in Drenthe qua parkeren. Dit zal anders moeten.

Website ontwikkeld door X-Interactive