Uw lokale partij! Gewoon doen

    Profistuc

Matthijs Katerbarg

Persoonlijke gegevens:

 
Naam: Matthijs Katerbarg
Leeftijd: 22
Woonplaats: Emmen (Emmermeer)
   

Waarom heb jij je verkiesbaar gesteld?
Het vertrouwen van veel mensen in de landelijke politiek is flink gedaald. Ik vind dat de gemeenteraad moet laten zien dat het ook anders kan. Dat de politiek luistert en klaar staat voor de mensen. Voor mij is Wakker Emmen een partij die recht doet aan wat de inwoners van de gemeente vragen. Ik heb me verkiesbaar gesteld om hieraan te blijven werken. Ik zie het als een uitdaging, maar ook een kans, om het vertrouwen van de mensen weer terug te winnen. Ook van de mensen die überhaupt niet meer stemmen. De gemeente moet laten zien dat ieders mening meetelt. Want politiek is recht doen aan iedereen.

Waarom moeten mensen op jou stemmen?
De gemeente is er voor de mensen, maar de gemeente is ook van de mensen. Na de verkiezingen moet de gemeenteraad het gesprek blijven aangegaan. Niet alleen met de mensen die vooraan in de rij staan, maar ook met diegene die minder goed kunnen meekomen. Dat sommige stemmen wat minder luid zijn maakt ze niet minder belangrijk. Ik vind dat de gemeente actief moet omkijken naar de mensen die hulp nodig hebben en daar ga ik mij voor inzetten.  
 
Wat wil je de komende periode bereiken?
  • De afgelopen tijd is het stationsgebied van Emmen meermaals in het landelijk nieuws geweest. Er wordt door zowel inwoners, winkeliers en buschauffeurs geklaagd over de veiligheid. Ook het aanzicht laat te wensen over. In veel plaatsen is het station de toegangspoort van de stad en daarom kan het station in Emmen een opknapbeurt gebruiken.
  • Het ziet er naar uit Emmen een eigen campus krijgt waar opleidingen van verschillende niveaus samenkomen. Dit biedt veel kansen voor jongeren om verder te kunnen studeren in de eigen gemeente. Het is dan wel van belang dat er genoeg plekken zijn waar de studenten kunnen wonen. Daarom vind ik dat de gemeente zich moet inzetten voor voldoende, en betaalbare, studentenwoningen.
  • Als student geschiedenis vind ik erfgoed erg belangrijk. In de gemeente zijn verschillende monumenten te zien en hier moeten we zorgvuldig mee omgaan. Dit geldt voor de door onze verre voorouders gebouwde hunebedden, maar ook voor het door de natuur gemaakte Bargerveen. Het zou zonde zijn als bijvoorbeeld de monumentale kerken die de gemeente heeft de tand des tijds niet doorstaan.
  • Momenteel zijn er verschillende doorgaande wegen die of net opgeknapt zijn, of binnenkort opgeknapt worden. In Emmermeer zijn er echter een aantal lokale straten, zoals de zijstraten van de Nijkampenweg, Meerstraat en de Valtherzandweg, die ook zeker een opknapbeurt kunnen gebruiken.
  • Overdag wordt er veel gefietst in Emmen. In het daglicht is het vooral belangrijk dat de paden goed onderhouden zijn. Ook s ’avonds, of vroeg in de ochtend, willen mensen veilig kunnen fietsen. Daarom wil ik mij inzetten voor betere verlichting van de fietspaden die langs de bosranden liggen en die de verschillende dorpen met elkaar verbinden. 

Website ontwikkeld door X-Interactive